Με γνώμονα την ψυχική, σωματική, συναισθηματική και σεξουαλική υγεία των ανθρώπων και κάθε είδος υγείας που υπάρχει στον πλανήτη Γη και το σύμπαν ολόκληρο, πρέπει να γίνουν εκλογές όσο πιο σύντομα γίνεται.

Χρειάζεται να γραφτεί κάτι περισσότερο; Νομίζω πως όχι. Και τι να γράψεις, άλλωστε; Η αποτυχία της διαχείρισης της κορωνοϊκής κρίσης είναι παταγώδης και ολοφάνερη. Οι «άριστοι», δυστυχώς, απέτυχαν και συνεχίζουν να αποτυγχάνουν καθημερινά.

Πολύ καλά, θα πει κάποιος. Σύμφωνοι. Ας γίνουν εκλογές. Και τι να ψηφίσουμε;

Τι να σας πω. Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς. Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Αν με ρωτάτε πάντως, εγώ θα ψήφιζα μάλλον ΜέΡΑ25. Με μισή καρδιά βέβαια, για να μην πω με το ένα δέκατο αυτής. Σε σχέση με τους περισσότερους από τους υπόλοιπους όμως, νομίζω ότι θα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Αν κάνουν, μάλιστα, και κάποιες από τις θεσμικές αλλαγές που έχουν στο πρόγραμμά τους, τότε θα είναι ακόμη καλύτερα καθώς αυτές ίσως επιτρέψουν να υπάρξουν στη συνέχεια ακόμη περισσότερες αλλαγές. Αυτό που ελπίζω, τουλάχιστον, είναι οι περίπου οχτώ εκατομμύρια‬ άνθρωποι που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖ (το Α δεν το αξίζει!) ή που δεν ψήφισαν καθόλου, να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο και κόπο ώστε στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουν πιο υπεύθυνα.

Μέχρι τότε, μέχρι δηλαδή να γίνουν ξανά εκλογές και χωρίς τίποτα να εξασφαλίζει ότι όταν αυτές γίνουν τα πράγματα θα αλλάξουν σίγουρα προς το καλύτερο, θα συνεχίσουμε να ζούμε στη δυστοπία της πανδημίας. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο, όμως, είναι ότι οι άνθρωποι μπορεί να συνηθίσουν αυτήν την κατάσταση. Και αν τη συνηθίσουν, τότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να την υποστούμε όλοι, αφού στην ιδια κοινωνία ζούμε και αυτή (ευτυχώς) εξακολουθεί να διαμορφώνεται, είτε άμεσα είτε έμμεσα, από τη στάση που κρατούν οι περισσότεροι. Οπως μου αρέσει να λέω όμως, κάποια πράγματα καλό είναι να μην συνηθίζονται· και η σημερινή κατάσταση είναι ένα από τα πράγματα αυτά…

Υ.Γ Όταν στο πρώτο κείμενο για την καραντίνα έγραφα ότι η καραντίνα δεν δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα παρά μόνο φέρνει στην επιφάνεια αυτά που ήδη υπάρχουν, δεν εννοούσα μια καραντίνα αέναης διάρκειας. Εννοούσα μια καραντίνα διάρκειας δύο εβδομάδων, τριών, άντε ενός μήνα. Όχι όμως πέντε μηνών! Κάπου ώπα παρακαλώ. Κάπου ώπα. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος να ζει εσώκλειστος και υπό τον φόβο προστίμων.

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s